Monday, January 2, 2012

the happiness 2011

A big thanx to ayah sebab walaupun penat baru balik keje tapi masih gagah bawak anak die sorang nie naek Genting for fireworks. Dah jadi kebiasaan dari zaman sekolah ayah akan bawak aku naek Genting untuk fireworks normally on ambang merdeka and countdown for new year. Emak dengan adek tak excited sangat. Dorang normally ikot mood. But for me, aku suke tengok. Sorang sorang pown tak der hal. Taon taon lepas memang slalu pegi 1 family. Tapi kalau ayah busy, dengan adek jew. Tapi tu pown klw adek tengah cuti larr. Tak pown dengan kazen. As my parents join me together this year, barney pown turut join sekali even die sedang bekerja. Well, barney memang kerja dia bole lari lari macam nie. So, gerak dari rumah dalam pukul 8pm. Sampai kat atas dalam pukul 9:20pm. But act sepatutnye kalau bukan public or ade fireworks macam nie it took only 30minutes untuk sampai puncak. Tapi sebab ade fireworks macam nie plus public holiday memang harapan larr nak sampai puncak dalam mase setengah jam.Dah sampai atas punye larr susah nak carik parking. Memang harapan larr nak dapat parking dekat dengan First World Hotel tu. Taon taon sebelum nie naek awal awal. Just untuk senang dapat parking. So pusing punye pusing dapat juga parking. Mr.barney dah msg and call tanye dah sampai kew belom. So, sesampai jew ayah ajak makan dulu. So ask barney untuk makan same. Lepas makan kitorang terus masuk outdoor as mom excited nak pegi outdoor coz mak dah lame sangat tak masuk situ. Jalan jalan and snap snap gambar. Seronok sangat jalan jalan dekat outdoor time memalam. Dengan kabus yang sangat tebal malam tu. Sejuuuuk! Plus berjalan dengan mak ayah and of coz barney ade skali. Adek jew tak der. Die tak cuti lagi time tu. Adek sepupu(angah) aku ade join skali. Ayah memang rajin snap pic. Posing posing dengan barney. Ade 1 pic tu (pic no.1 dibawah nie) kitorang 1 family+barney. Ayah yang suroh angah snap. Means what? haha! paham paham lerr.

Pic atas nie time 25/12/2011 aritu. Mak ayah cuti so pergi larr melawat adek dekat UniMap Arau Perlis nun jaoooooh di utara tu. Walaupun dari tarikh tu adek akan balik dalam sebulan jew lagi, tapi disebabkan ayah dah terlalu rindu dekat adek and tak dapat tahan, kami sekeluarga sampai jugak kat Perlis tu. Aku steady jew. Tak der pown rindu rindu nie. Mak berkali kali pesan dekat ayah tak payah pergi. Coz aritu mak ayah baru jew pegi sane jenguk adek. Tapi ayah nak pegi jugak. Ayah time tu kalaw dibiarkan pergi drive sorang sorang pown die tak der hal. So, daripada ayah pegi sorang, baik aku ngan mak follow. So, sesampai kat rumah adek, terus gerak ke Langkawi. Wohhoo! Mak bising sebab sebelum nie ayah mak dah pergi tengok adek and bawak adek jalan jalan shopping shopping at Langkawi. Tapi time tu without me coz aku keje time tu. Aku memang dah bising ajak ayah bawak aku pegi Langkawi. So, this is it. Ayah dah tunaikan. Aku diam jew larr time mak bebel pagi tu. Haha! Thanx ayah!

Pic diatas pula on 10/12/2011. That was really my big day! Yeay! its my convocation day and totally BIG for me! Person suppose to attend my big day fosho larr mom and dad kan. Tapi ayah nie agak susah sikit nak attend majlis majlis formal macam nie. And emak dah risaw sebab emak risaw kene duduk dalam dewan tu sorang sorang nanti coz ayah mesti tak tahan duduk lame lame dalam dewan tu then akan membawa dirinya kluar ambil angin di luar dewan. Haha! ayat gempaq kan aku. So emak mencadangkan aku untuk ajak barney datang konvo aku as barney pown memang excited dah bile dapat taw tarikh aku berkonvo. And barney pown dah offer kan diri untuk datang. And ayah pown bijak mengambil kesempatan disitu. haha! Drama sungguh! So dah deal yang akan attend my konvo is mom and barney. But at the very last minute, a day before i guest, ayah tetibe nak datang. At last on the date of 10/12/2011 everything settle. So just wanna type on short kronologi ok. Here we go!


4:30am-kejut barney and what surprised me is barney tengah bersiap. Cepat nye! Kene kejut barney awal sebab barney gerak dari Genting and barney the one yang akan drive and hantar saye ke konvo. Proud of you!


5:30-me and mom and dad dah siap and tengah ready untuk keluar dah. Sementare tunggu mom siap barney rehat rehat jap. Taw die tersangat larr mengantuk sebenarnye.


6:00am-ready and kluar rumah as dad dah bising coz takut lambat. Macam ayah pulak yang nak konvo. Aku yang nak naek pentas nie steady jew. Before kluar tu ayah hulur 1 beg kecik warne hitam nie. Aku tengok pown dah taw ape isi dalam tu. And that is! Betol! Its a camera. Digital camera. Ayah bagi sebab aku merungut sebab camera yang ayah bagi sebelum nie ade problem skit. Penutup bateri die dah loose. So bateri dei cepat habes. Pakai tak sampai sehari bateri dah merah. So, aku asek bising jew coz nak konvo kamera tak ade but pagi tu with surprise ayah bagi kamera baru. Tapi lepas konvo aku pulang balik kat ayah. Bukan hak aku. Cukup larr dengan ape yang ayah dah bagi sebelum nie. Aku yang tak reti jage elok elok. So kami bersarapan di kedai sedare kami di Sg.Choh. Dari sek rendah aku telan nasik lemak Cik Shima. Tersangat larr sedap. Tapi pedas. Kesian barney. After breakfast terus gerak to UPM Serdang di mana majlis konvo dilangsungkan. And ayah buat 1 lagi surprise. Aku inagt ayah terus gerak pergi kedai die. But ayah suroh barney follow jew ayah sampai Sg.Besi. Then akan split kat situ coz ayah nak pergi beli barang. But due to worry barney tak taw jalan padahal barney tersangat larr taw jalan tu, ayah hantar sampai pintu gerbang UPM. Then ayah call bagi taw ayah escort sampai situ jew. Then ayah u-turn. What a touched that moment. Tetibe rase nak nanges. Sweet kan ayah? Haiihh! Panjang larr pulak citer.


1:30pm-majlis selesai. snap snap pictures buat kali terakhir(fosho larr untuk kali terakhir. lepas nie harapan jew larr nak ade ramai ramai macam time tu lagi kan) dengan kawan kawan kelas. kawan kawan kolej. Then barney call. Pergi carik emak and barney. Dapat dua jambak bunge 1 kecik 1 besar. 1 dari emak 1 dari barney. And itu kali pertame aku dapat bunge sejambak yang besar macam tu dari seorang insan bernama barney. Eh eh! bukan bukan. Dari seorang insan bernama lelaki. And that what makesb my barney was so speacial! Barney, tambah lagi 1 ke-speacial-lan awak.


Lepas dah snap snap pic dengan kengkawan, snap posing plak dengan emak and barney. Then kejap jew dapat bergambar sebab ayah tetibe ayah call and tengah tunggu kat parking. Then ajak pegi lunch then pegi rumah atok jap kat Kajang. Dekat sangat dengan UPM tu. Again, another surprise by ayah. Tetibe datang coz nak jemput emak. Coz plan asal me and barney akan ke rumah kakak barney di Putrajaya pula lepas berkonvo. So, ayah datang untuk jemput emak. And surprise lagi bile dah sampai dekat ayah then tengok 1 of kawan dari sek menengah yang belajar di UPM tu ade dekat situ dengan ayah. Ini memang kebetulan. Kebetulan Ridzwan Radzi and Yazid ade dekat situ coz nak jumpe lagi sorang kawan kitorang yang turut berkonvo hari tu. Dah kene explain dekat barney! Naseb barney memahami.


So, kami gerak 2 kereta pergi lunch and singgah rumah atok kejap. Then gerak dari rumah atok sampai susur kluar to Putrajaya kereta barney split dengan ayah. Tetibe sayu plak rase. Haiih! Tacing tacing. Babai emak ayah! Esok syikin balik. Then me barney heading to Putrajaya.


From barney!

Ini pulak dari emak.


TQ emak!

And nie time dengan family barney lepak lepak at PD a day after the convocation.

Ini untuk emak ayah!
Thanx so much ayah emak and barney!



Nie pic time hantar adik to Perlis at Pudu Central. Memang sejak die study in MRSM lagi nie larr keje kitorang 1 family. Jemput die hantar die. Tak pew larr. Budak pandai memang kene dilayan begitu. Haha! Makin besar makin jaoh jew adik nie dari kitorng. Memang sedeh arr. Kalau die balik cuti, aku plak keje nun kat puncak tu. Time aku cuti dok umah tak der keje, die plak nun jaoh kat utara sane tu. Haiihh!


Pic atas nie pulak pada tarikh beberapa hari sebelum aku resign dari Genting as theme park assistant. Time tu dalam pukul 4:00am kitorang pergi makan kfc. Time tu barney habes keje pukul 2:00am then terus pergi kfc. Sayu jew time tarikh tu. Kitorang ramai ramai. Makan makan. Lepak lepak. Gelak gelak. Terase sangat yang aku akan tinggalkan dorang sume. Tapi dorang tak taw lagi time tu yang aku akan resign. What a memory.


So actually ade banyak sangat pic yang nak diupload actually. Tapi cukup larr sekadar bebrape jew untuk pencuci mate and sampingan kepada cerita dalam penulisan. Yang lain biarlah tersimpan dalam memori or i'Allah akan diupload sikit sikit ok. Ape pown setinggi tinggi kesyukuran ke hadrat Illahi atas tahun 2011 yang telah berlalu ini. Terlalu banyak yang dilalui dan dipelajari dari tahun tahun yang lepas. Di harap tahun 2012 akan menjadi lebih baik dari tahun sebelumnya. Semoga Allah sentiasa memberkati and merahmati kita semua. Amin!

syukur alhamdulillah. . .

1 comment:

Yusni Adris said...

Salam,
boleh hubungi saya +60185755617 mengenai gambar konvo.